Kristi Shrewsbury's

Monday, May 28, 2007

Kas tahate kokata?

Nii, kuna ma olen klaasi veini joonud, äärmiselt väsinud ja ei taha veel magama minna, siis tundus äärmiselt loogiline, et ma siia midagi kirjutaks. Ainuke viga on see, et mul ühtegi ideed ei ole ja seega saate jälle lugeda minu parimatest kokandussaavutustest.


Seekordne kanatoit on äärmiselt lihtne ja meie kutsume teda puljongikuubiku kanaks, kuna retsepti sain puljongikuubikute paki tagaküljelt. Selle valmistamiseks neljale inimesele on vaja:

4 kanarinna fileed, ribadeks lõigutuna
1 peotäis rohelist sibulat, hakituna
1 küüslauguküüs, pressituna (kui meil veel küüslaugupressi polnud, siis kõlbas ta lihtsalt peenekshakituna ka päris hästi)
2 sl oliivõli
125 g šampinjone, viilutatuna
200 ml creme fraiche'i (ehk prantsuse hapukoort kui pakendi pealt tõlkida). Usun, et ka tavaline eesti hapukoor sobib sama hästi
1 kanapuljongi kuubik lahustatuna 2 sl kuumas vees (no see on nende poolt küll idealistlik - minul kulub alati rohkem vett, et see kuubik lahustada, aga ega see vesi ei tapa)
2 sl hakitud peterselli
1 sl maisijahu lahustatuna 2 sl külmas vees
soola
pipart


OK, esimene JA VÄGA OLULINE kommentaar - hakkige, ribastage, purustage, lahustage kõik asjad enne valmis. See toit läheb nii kiiresti, et midagi pole aega teha siis, kui kana juba pannil säriseb. Minu esimesel katsel karjusingi paar minutit pärast alustamist Steve'i appi, kuna avastasin järsku, et enam pole aega midagi hakkida.


Kalla oliivõli kuumale pannile ja prae selles kana, rohelist sibulat ja küüslauku 3-4 minutit. Sega hulka šampinjonid ja prae veel 1 minut. Lisa creme fraiche/hapukoor, lahustunud kanapuljongi kuubik, enamik petersellist, maisijahu ja maitseained pannile ja sega hästi. Lase neil seal 2-3 minutit podiseda. Siis eemalda kõik tulelt, kaunista ülejäänud peterselliga ja söö.

Meie sööme seda tavaliselt tagliatelle pastaga. Oleme ka riisi jms proovinud, aga pastaga läheb ta ikka kõige paremini.

Oli ju lihtne?

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home